استفاده از مساجد به عنوان دانشگاه

ساخت وبلاگ


استعمال از مساجد تحت مسجد قبا مشهد عنوان کالج و تشکیل کلاس‏هاى درسى در موضوع‏هاى فقه، اصول، تعبیر و تفسیر و سخن فعلا در حوزه‏هاى علمیه والا و خرد رایج میباشد و ضمن جنبه‏هاى علمى، جنبه‏هاى تربیتى و اخلاقى در آن‏ها مد لحاظ استادان و طلاب مى‏باشد.
پژوهشى‏پیرامون‏کارداران‏مؤثردرجذب‏نسل‏جوان‏به مسجد نسل جوان و ویژگى‏هاى آن
زمانه نوجوانى و جوانى، هرکدام نسبت‏به عصر قبل از خویش مرحله مستقلى از حیات تشریفات شمس به اکانت مى‏آید; زمان‏اى که به انگیزه وجود تمایلات ضد‌و‌نقیض، گردآوری‏اى از محققان آن را نا مفهوم‏ترین زمانه زندگى مى‏شمارند. با همگی بررسى‏ها و تجزیه و آنالیز‏هایى که در این مورد به فعالیت آمده میباشد، گشوده هم نقاط نامفهوم و بدون‌نور بسیارى در آن وجود داراست.
زمان نوجوانى و به خصوص مرحله بلوغ را ولادتى نو بیان مى‏نمایند و این به جهت ویژگى‏هاى آن میباشد، به سیرتکامل‏اى که گویى ارتباط‏اى فی مابین این شخص با دنیاى سابقش نیست; عصر‏اى تماما غیر وابسته و از حیث تجارب به طور کامل گوناگون با قبل.
این مرحله از حیات سن خواستن، به شگفت وارد شدن، طرد و گاهى تمکین، راز فرود آوردن، نفى و انکار، حمله و سرکوب کردن میباشد، سن جنگ و سعی و فعالیت و تلاش میباشد; به همپا پرورش تن، عاطفه ها و احساسات گرم و آتشین نیز در آن پدید مى‏آید، سن خویش نمایى و غرور میباشد، سن بلند پروازى میباشد، سن استقلال طلبى میباشد، هیجان و بى‏قرارى میباشد، افراط و تندروى میباشد و در عین اکنون، سن خودشناسى و به خویش داخل شدن میباشد.
اسلام این نسل را از بلندمرتبه‏ترین سرمایه‏ها تلقى کرده و از نیرویشان در جهت‏نه و بهروزی استعمال کرده است. از پر نمک و نشاط جوان ها، از توان جسمى‏شان به کارگیری بسیارى برده گردیده و بسیارى از ایرادات جامعه اسلامى مجال رسول(ص) از روش آن ها رفع گردیده‌است.
رسول اکرم(ص) از به عبارتی استارت، توجهى فوق‏العاده بدین نسل داشتند و با به کارگیری از موضوع فطرى آن‏ها کوشیدند آنان‌را به اصول اخلاقى و مذهبى آشنا نمایند و به سوى نه جهت دهند. در زمان قبل از مهاجرت، همین نوجوان ها با اکران اپلیکیشن مذهبى و نماز و دعایشان مشرکان را به تعجب و ستوه آوردند. سعدبن صاحب هفده ساله از مبارزان رمز طاقت فرسا مشرکان، مثال‏اى از این جوان ها میباشد.
پیامبر معبود(ص) با مراعات شرط صلاحیت و ایمان و عقل و هوش آن‌ها و دانش و خلق و تدبیرشان به برخى از آنها مسؤولیت‏هایى مى‏دادند; مصعب بن عمیر اول سروان اعزامى نبی(ص) به مدینه براى تبلیغ اسلام بود، در حالى‏که سن و سال کمى داشت، عتاب جوانى 21 ساله و اول فرمان‌دار مکه از سوى فرستاده(ص) بعداز پیروزى اسلام بود، اسامه جوان هجده ساله، فرمانده سپاه اسلام در نبرد با روم بود. (69)

 

بهترین مرجع مقالات مسجد قبا مشهد...
ما را در سایت بهترین مرجع مقالات مسجد قبا مشهد دنبال می کنید

برچسب : مسجد قبا مشهد, نویسنده : حجت عسکری qubamosquemashhad بازدید : 106 تاريخ : سه شنبه 1 شهريور 1401 ساعت: 12:25